Описание

Коктейлен пакет Ръсти Нейл (Rusty Nail, в превод ръждив гвоздей) e едно от нашите предложения за вкусен диджестивен коктейл.

Историята на Ръсти Нейл

Подобно на повечето добри класически коктейли и история на ръждясалия гвоздей е мрачна. Според някои източници напитката е създадена за Панаира на Британската индустрия (British Industries Fair), проведен в Ню Йорк през 1937 г. Името му е B.I.F. и моментално го обрича на забрава. За това може би също е виновна и Втората световна война. Комбинацията започва да се появява отново през 50-те години на 20 век под различни имена, преди трайно да се установи с наименованието Rusty Nail (Ръждив гвоздей). Едни от тях са МИГ 21 (във Виетнам, сред американските военнослужещи) и D&S (Drambuie & Scotch, в баровете на Манхатън). Има много истории как тази вкусотия се е сдобила с провокативното си име. Една от тях е, че барманите го разбърквали с гвоздей, което едва ли е вярно от чисто хигиенни причини. Истината най-вероятно идва от медено-раждивият му цвят, получен от кехлибарените цветове на скоча и ликьора.

Нашето предложение

Това е лесен за запомняне и изпълнение коктейл. Както обикновено простичките неща са най-сполучливи. Съставките са само две и докато ликьора Drambuie е ключовата и незаменима напитка в рецептата, то със скоча можете да импровизирате до безкрайност. И като казваме безкрайност сме напълно сериозни. Шотландското уиски е невероятна вкусова палитра, затова изборът му е винаги от значение. В Коктейлен пакет Ръсти Нейл сме подбрали за вас прекрасния блендед скоч Cutty Sark Prohibition. Създаден със задоволително високия алкохолен градус, трибют към годините на сухия режим в Америка, той прекрасно се комбинира с ликьора Drambuie. Подборът ни не е случаен, а плод на безкрайно много издадени коктейли в нашия бар. Опитайте и вие. Не е нужно да ни благодарите, а само да вдигнете чаша с наздравица.

Можете да прочетете интересната история и легендата зад ликьора Drambuie в нашата енциклопедия.

Характеристики
Тегло 3 кг
Марка

,

Безплатна доставка

За всички поръчки над 150 лв.

Tasting Room

Privacy Preference Center