Описание

Masahiro Okinawa Craft Gin е експериментална джин авантюра увенчана с небивал успех. Дестилерията Масахиро е създадена през 1883г. и се намира в град Наха на тропическия южен остров Окинава. Окинава е най-южната японска префектура, която се състои от стотици острови и се разпростира на 1000 км дължина от най-южния основен остров Кюшу до Тайван. Опитът на дестилерията се състои в производството на Авамори (традиционна окинавска саке напитка). Именно на основата на Авамори се създава първия крафт джин от този остров.

Мастър дестилърите на Масахиро произвеждат Авамори повече от 130 години. Желанието им да експериментират ги кара да създадат крафт джин, точно както се прави традиционното ястие от Окинава, Чампуро (комбиниращо най- различни съставки). За своя джин те подбират внимателно шест различни вида растения и билки, възползвайки се максимално от характеристиките им. 

В продължение на повече от 130 години, пивоварната Масахиро Шузо произвежда традиционното Окинава саке Рюкю Авамори.

Masahiro Okinawa Craft Gin е плод на дългогодишният опит в производството на Авамори и използването на уникалните местни съставки. Билките, използвани за направата му, са цвят от хибискус, листа от гуава, балийски дълъг пипер, но най-интересната билка е гоя- зелен горчив пъпеш от Окинава.

От същият остров може да пробвате и някое от уникалните оризови уискита Kujira

Характеристики
Тегло 1,5 кг
Марка

Разфасовка

700 мл.

Алк.%

Безплатна доставка

За всички поръчки над 150 лв.

Tasting Room

Privacy Preference Center