Olmeca Altos Plata — текила в магазина и бара на Tasting Room
Описание

Olmeca Altos Plata е създадена през 2009 г. от прочутите британски бармани Дре Масо и Хенри Безант и техния партньор Хесус Ернандес. Хенри и Дре вече бяха направили име в барманската индустрия, печелейки състезания за коктейли на всяка крачка. Пристигайки в Лос Алтос, Халиско, Мексико, точно там те се срещат с Хесус Ернандес – Маестро Текилеро. Той си партнира с тях, за да създадат текила, направена по „правилния“ начин, пригодена да изпълни техните бармански мечти. Да направят висококачествена текила, достъпна и с вкус, който може да пробие комплексни коктейли. Хесус Ернандес наблюдава всеки аспект от производството, от прибирането на реколтата от агаве до процеса на повторно производство.

Olmeca Altos Plata се произвежда в Destilería Colonial de Jalisco от 100% синьо агаве. Добива се от богата на минерали вулканична почва от региона Лос Алтос. Това агаве се отглежда над морското равнище в продължение на 7-8 години, преди да бъде събрано. Агавето се пече в тухлени пещи, след готвене се раздробява с помощта на 2-тонния вулканичен камък Тахона. Колелото Тахона, което датира отпреди 500 години, имитира скоростта на ходене на магаре, така че са необходими 2 часа, за да се смачкат 1,5 тона агаве.

Научете повече за текилата и агавето в енциклопедията на БГБАРМАН от този линк.

Характеристики
Тегло 1,5 кг
Марка

Разфасовка

700 мл.

Алк.%

Безплатна доставка

За всички поръчки над 150 лв.

Tasting Room

Privacy Preference Center