Описание

Glenkinchie Distillers Edition 2018 е част от серията на Diageo “Classic Malts of Scotland“. Всяка една от марките от тази серия получава ежегодишна специална версия на флагмана си с посочени години на дестилация и бутилиране. Всяко едно от тях прекарва последния етап на от живота си в различен и строго индивидуален за дестилерията вид бъчва. Тук изборът е бъчва от Амонтиладо Шери.

Glenkinchie (Гленкинчи) e една от дестилериите от “Четирите ъгъла на Шотландия”, които  са жизненоважен компонент от рецептата на иконичното блендирано шотландско уиски Johnnie Walker (Джони Уолкър). Тя е една от малкото останали дестилерии в шотландските низини. Както се предполага от името тя е разположена в долината на Kinchie Burn на около 15 мили от Единбург. Произходът и датира от около 1825 г., когато е основана от братята Джон и Джордж Рейт. Оригиналното име Milton Distillery е сменено през 1837 г. През 1969 г. дестилерията спира малцуването на собствена зърно и помещенията, в които се е извършвал процеса днес са превърнати в музей на малцовото уиски.

Glenkinchie Distillers Edition 2018 e специалното издание на дестилерията Glenkinchie. Вижте всички ни предложения от тази дестилерия.

 

Характеристики
Тегло 1.5 kg
Марка

Разфасовка

700 мл.

Алк.%

Безплатна доставка

За всички поръчки над 99 лв.

Tasting Room

Privacy Preference Center