Описание

„KAH“ се превежда като „живот“ на езика на древните маи. Денят на мъртвите, Día de los Muertos, всъщност е тържество на изживените животи. Многодневният фестивал събира семейството и приятелите, за да се молят и да си спомнят за онези, които са изгубили. Обичаите се основават на вярването, че траурът и тъгата са обида за починалия и следователно животът, който са живели. Празнува се с храната, напитките и дейностите, на които са се радвали, докато са били живи.

KAH Reposado се произвежда от Fabrica de Tequilas Finos, разположена в град Текила в Халиско, Мексико в подножието на хълма Текила. Районът официално е обект на наследството на човечеството, обявен от ЮНЕСКО. Повечето от хората, работещи във Finos, са работили там от създаването му през 2000 г. Един от тях е мастър дистилъра Arturo Fuentes, който е посветен на производството на алкохолни напитки от 45 години. Преди повече от десетилетие той беше част от екипа, който създаде KAH.

Този дяволски дизайн на бутилка на KAH Reposado е заимстван от честванията на Деня на мъртвите, които се провеждат в Перу. Танц към Сатаната се изпълнява с дълги, висящи обърнати нагоре разпятия и се смята, че Сатаната води този танц Сам! По време на този ритуал в чест на дявола, текила се излива на земята като жертва, за да го успокои и да предпази хората.

Научете повече за агавето и текилата в енциклопедията на БГБАРМАН от този линк.

Характеристики
Тегло 1,5 кг
Марка

Разфасовка

700 мл.

Алк.%

Безплатна доставка

За всички поръчки над 150 лв.

Tasting Room

Privacy Preference Center