Legends Untold Diageo Special Releases 2021 & Food Pairing

Legends Untold

21 Декември 2022 (Сряда) 19:30 - 21:30 часа

Diageo Special Releases 2021 & Food Pairing


2021 година беше меко казано странна, но дори и в най-дълбокия мрак винаги се ражда нещо хубаво. Едно от тях са годишните специални издания на Diageo. Независимо, че измина точно една година от тяхната поява, на нас ни отне точно толкова, за да се сдобием с всяко едно от 8-те уискита от тази достойна годишна поредица. Затова с нескрита гордост и задоволство ви съобщаваме, че сме готови да отворим духа от бутилките, да разкажем неразказаните легенди и да разлеем по драм.

Уискитата от колекцията 2021 година са по-специални от всяка друга, защото наред с вкусовата си приказка те разказват 8 легенди. Историите са нашето призвание и ние с огромно нетърпение ще ги разкажем по един достоен начин. 

Заедно с 8-те уискита ще ви предложим по един Amuse Bouche, малък ордьовър специално разработен по вкусовите характеристики на уискитата от колекцията. 

Предизвикахме шеф Филип Спасов, който с огромно настървение вече твори своите малки кулинарни изкушения.

Ще бъде празник. Всеки един присъствал на събитието ще бъде супер привилегирован, защото ще бъде от малцината успели да опитат цялата серия. Част от уискитата са супер лимитирани, като за България са внесени официално само по 6 бутилки. За някои от бутилките сме сигурни, че ще бъдат единствените отворени в страната. Tasting Room ще е единствения бар в България притежаващ и отворил цялата колекция.

За тези от вас, които не са запознати с годишните издания на Диаджео, накратко, това е лимитирана колекция от уискита, която се появява всяка година от 2002 г. насам (след по-малко издание през 2001 г.) и която е своеобразна карта на супер известните и по-малко познатите дестилерии в портфолиото на най-големия собственик на уиски дестилерии в света. Всяко едно от уискитата от серията е cask strength (със силата на бъчвата), натурален цвят и без студена филтрация.

Ще се насладите на:

 

  • Talisker 8 YO – The Rogue Seafure
  • Cardhu 14 YO – The Scarlet Blossoms of Black Rock
  • Mortlach 13 YO – The Moonlit Beast
  • Lagavulin 12 YO – The Lion’s Fire
  • Oban 12 YO – The Tale of Twin Foxes
  • Royal Lochnagar 16 YO – The Spring Stallion
  • Singleton of Glendullan 19 YO – The Siren’s Song
  • Lagavulin 26 YO  – The Lion’s Jewel

Очаква ви една наистина запомняща се премиум уиски вечер.

Супер ексклузивна цена на класа – 200 лв, за 8 напитки по 15 мл. съчетани с ордьоври Обща стойност на осемте бутилки – 4 835 лв.

Местата са ограничени. Куверти се продават само на място в Tasting Room след предварителна резервация.

Локация: Tasting Room

Дата: 21.12.2022 (Сряда)

Начало: 19:30 часа. Продължителност 2 часа.

! Моля да проявите уважение към всички присъстващи и да бъдете на място 10 минути преди началния час.

За повече информация и въпроси моля позвънете на 0879 22 33 23


Към всички събития